Varattavissa nyt viljelypalstat

Viljelypalstat Suomenniemen Myllysillan alueella Veihtolantien alussa ovat varattavissa kesän 2021 kasvukaudelle. Aidatulla alueella on kaikkiaan 12 perusmuokattua viljelypalstaa, yhden palstan koko on n. 20 m x 5 m eli 100 m2. Palstoilla voi kasvattaa yksivuotisia kasveja, kuten vihanneksia ja kukkia. Aidatulla palsta-alueella on kasteluvesisäiliö, pieni vaja sekä perustyökaluja vapaasti palstan varanneiden käytettävissä.

Suomenniemen aluejohtokunta perusti saamansa aloitteen pohjalta viljelypalsta-alueen vuonna 2019. Ensimmäisen kerran palstoilla viljeltiin kesällä 2020, jolloin viljelijät saivat hyvän sadon mm. perunoista, porkkanoista, punajuurista, sipuleista ja kesäkukista.

Palstojen ylläpidosta vastaa Kauriansalmen kylät ry. Palstamaksu on 10 €, halutessaan voi varata myös puolikkaan palstan. Palstamaksuilla katetaan yhteiset kunnostus-, kalusto- ja vesihuoltokulut.  Kauden päätteeksi järjestetään yhteiset sadonkorjuujuhlat.

Varaukset

Helena Harmonen, puh. 0400 907 270, helena.harmonen@suomenniemi.fi.
Varaaja saa portissa olevaan lukkoon koodin, jolla pääsee sisään alueelle.