Suomenniemi mukana väitöstutkimuksessa ‘Parvessa Pienikin Pärjää!’

Virpi Pakarinen väitöstutkimus ‘Parvessa Pienikin Pärjää! Maaseutuverkostojen muutos ja digityökalujen merkitys yhteistoiminnan kehittämisessä’. käsittää tapaustutkimuksen, jossa on mukana kolme itäsuomalaista yhteisöä, entistä kuntaa: Pyhäselkä, Suomenniemi ja Kesälahti. Tutkimuksessa havainnoidaan ja kerätään tietoa ajankohtaisista muutostarpeista, sekä seurataan digitalisaation roolia erilaisissa, yli hallinnollisten ja alueellisten rajojen toimivissa verkostoissa. Tutkimus antaa arvokasta tietoa maaseudun elinkeinojen, ympäristön ja yhteistoiminnan muutoksesta, asukkaiden ja muiden kylissä toimivien ihmisten nykyisistä tarpeista ja odotettavissa olevista käytännön haasteista varsinkin digitalisaatioon liittyen, sekä tuottaa materiaalia erilaisiin kehittämisrahoitusten ja hallinnon suunnittelun tarpeisiin. Millaisena Suomenniemen tilanne ja tulevaisuus siellä asuvien ja vierailevien silmissä näyttäytyy? Mitkä ovat alueen vahvuudet ja heikkoudet, Mitä pitäisi tehdä, että vahvuuksia saataisiin paremmin nostettua esiin ja heikkoudet voitettua?

Kyselyyn pääsee vastaamaan alla olevan linkin kautta:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfj9r0ctb8ByXhrpTUVtr6HF95bI_SFEfESQUzNduzqES8anw/viewform