Vieraslajit kuriin -koulutustilaisuus klo 18.30-21 Lounaskahvila Niementähdessä

Päivämäärä / Aika
10.6.2021 / 18:30 - 21:00


Onko tienpientareen kukkaloiston tilalle tullut ärhäkkä jättipalsami ja kaikkialle leivävä lupiini? Ovatko polun varreetkasvaneet umpeen ihoa polttavaa jättiputkea? Tilanteeseen on ratkaisu – yhteiset torjuntatoimet.

VIERASLAJIT KURIIN – PURE auttaa ja luonto kiittää

Aika: Torstaina 10.6.2021 klo 18.30-21

Paikka: Lounaskahvila Niementähti, Opinraitti 9, Suomenniemi

HUOM! Koulutustilaisuuden jälkeen lähdetään läheiseen kohteeseen tutustumaan jättiputken käytännön torjuntatoimiin, joten varustauduthan sen mukaisesti.

PURE-hankkeesta tukea torjuntaan
PURE-hankkeessa opetellaan tunnistamaan vieraskasveja ja saadaan lisätietoa vieraskasvien torjuntakeinoista. Hankkeessa järjestetyssä tilaisuudessa on saatavilla kattava tietopaketti vieraskasvilajeista, niiden levinneisyydestä, historiasta ja ennen kaikkea tehokkaista torjunta- ja hävittämiskeinoista. Vieraskasvien hävittäminen vaatii monesti pitkäjänteistä ja laaja-alaista työtä. Tätä työtä voidaan tehdä talkoilla yhdessä.

Tilaisuuden ohjelma
Klo 18.30 Koulutustilaisuus ja kahvitarjoilu Lounaskahvila Niementähdessä, osoitteessa Opinraitti 8, 52830 Suomenniemi. Koulutustilaisuudessa Luonnonvarakeskuksen ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun asiantuntijat kertovat uusinta tietoa vieraskasvilajeista ja niiden torjunnasta. Koulutustilaisuuden jälkeen lähdetään läheiseen kohteeseen tutustumaan jättiputken käytännön torjuntatoimiin. Tilaisuus päättyy klo 21.00.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja
Pyydämme ilmoittamaan osallistumisesta etukäteen viimeistään maanantaina 7.6.2021. Ilmoittautua voi sähköpostitse tuija.ranta-korhonen@xamk.fi tai puhelimitse p. 040 661 5191.

Tilaisuudessa noudatetaan Itä-Suomen aluehallintoviraston Essoten alueelle antamia koronavirukseen liittyviä kokoontumisrajoituksia. PURE-hanke tarjoaa tilaisuuden osallistujille käyttöön hengityssuojaimet sekä torjuntatoimissa tarvittavat suojavarusteet ja työkalut.

Tapahtuman järjestävät PURE-hanke ja Suomenniemen kotiseutuyhdistys ry